La pesca amb rall per Agustí i Pau

Amb motiu del projecte de la Mediterrània, vam convidar al pare de Pau, un company de classe per a que ens explicara una tècnica de pesca tradicional valenciana, "La pesca amb rall". El mateix Pau ens ho conta:

"El dia  14 de Març de 2013 de vesprada,  va vindre a classe el “meu pare”, a explicar-nos la pesca amb rall. La pesca amb rall és com pesca ell per la mar i ho fa així: va per la voreta de la mar i quan veu un moviment tira el rall i...catapum xim pum!!!. A lo millor agarra peix i a lo millor no. El rall primer el van utilitzar els àrabs i per últim nosaltres. El meu pare ens va ensenyar en classe a tirar el rall. Primer ens va dir que s’arreplegava la corda en bagues. Després seguint una línia agarraves un fil entre plom i plom i et ficaves a la boca. Ah!, per cert, el plom es un dels metalls que mes pesen, al rall es troben baix de tot, i tarden deu dècimes de segon un baixar a baix de la mar.
Bo al que anàvem, el segon pas era, clavar la ma pel mig del rall i quan el tens tot preparat, et fiques de costat impulses, soltes i, agarrat!!! pillat!!! atrapat!!! empresonat!!!
Desprès, ràpidament el traus i tries quins peixos vols i es claves en el cabàs.
Al final em va traure a mi a tirar el rall i van passar per les taules els ralls, el meu i el seu. També ens vam fer fotos amb ell!!!!!"

En aquest vídeo ho podeu vore, és molt interessant. Gràcies Agustí i Pau!!

2 comentaris: