Us felicitem el Nadal amb codis QR


Enguany us felicitarem les festes de forma diferent.
Els missatges nadalencs aniran ocults dins d’un codi QR i s'hauran de llegir amb un lector de QR en un dispositiu mòbil. Nosaltres estem emprant BIDI i Qrafter, ambdues gratuïtes.


La idea els va semblar estupenda als meus alumnes, ja que és una forma original i nova que no havíem portat a la pràctica, i al mateix temps genera una curiositat i una necessitat de descobrir i llegir el que altres companys han escrit, i està ocult darrere del codi QR.

A més, la proposta es traslladarà a les famílies ja que cada un de forma individual podrà crear un missatge de felicitació per als seus pares i mares.


Hem exposat tots els codis generats al passadís per tal de suscitar interès en altres companys i profes per desxifrar els missatges i aprendre una mica més sobre aquests codis. A més un dia portarem dispositius mòbils per llegir tots els QR, així doncs,  fantàstic!


El procés realitzat ha sigut el següent:

  • En gran grup vam estar recordant vocabulari propi dels missatges nadalencs, a qui anirien dirigits els mateixos, possibles bons desitjos i començaments i finals.
  • En una altra sessió vam parlar sobre els codis QR, què són, per a què serveixen, com es generen, etc.
  • Després de elaborar els missatges de Nadal, haven de generar el seu codi QR amb Unitag triant colors, foto, etc. Descarregar i guardar-lo als ordinadors personals.
  • Finalment, compartir-lo en una presentació col·laborativa, a la qual accedeix cada un individualment per crear la seva diapositiva al seu gust. Si punxeu en ella podreu llegir-los tots.


Aquest ha estat el treball fins ara, encara ens queda crear targetes de felicitació en paper, felicitar als nostres pares, i molt més...

Esperem que us hagin quedat ganes de provar si encara no ho heu fet i feliciteu enguany el Nadal amb codis QR. Aquest és el meu...

1 comentari: