Treballant amb "Story Cubes"

Aquest trimestre hem començat a fer un taller d'escriptura a l'àrea de Castellà dins d'un projecte de millora de la Competència lingüística. 
Gràcies a una amiga, Inés Andrés, vaig conèixer un material "Story Cubes" i em vaig a animar a comprar-los. Els daus són un material magnífic i ja els he recomanat a altres mestres.
La veritat és que us han encantat, hem treballat varies propostes i continuarem en moltes més. Una d'elles consistia en crear una història per grups, en la que cadascú havia de continuar-la, agafant el dau que volia dels que havíen eixit.
Altra proposta va ser la de triar un dau i a partir de la paraula fer: idees que ens suggeria, acròstics, rimes, comença com...
Aquesta i altres tècniques d'escriptura creativa de Gianni Rodari, les treballarem al llarg del curs.
Els daus tenen moltes possibilitats i podem crear textos creatius i originals, bé en parella, en grup o individualment. De segur que millorarà la nostra escriptura ara que ja sabem els passos per a escriure un text i que anem a practicar i a divertir-nos escrivint històries i jugant amb les paraules.
Ací està una mostra d'alguns treballs vostres que han quedat preciosos i un vídeo sobre Story Cubes.


8 comentaris:

  1. Va ser molt divertit pero a vegades era una mica complicat.

    ResponElimina
  2. Saludos MªCarmen, soy Andrea Santana y quería decirte a ti y a tus alumnos: que hace un tiempo puse una entrada en mi blog de literatura sobre este juego, si queréis podéis visitarlo y saber más sobre él.
    Espero que os guste. Recuerdos y BESOS.

    http://leerimaginarescribir.blogspot.com.es/2012/12/juego-para-crear-historias-story-cubes.html

    ResponElimina
  3. Gràcies Andrea, jo ja l'havia llegit, jo et segueix a tu també. El posaré a classe i el veurem tots. És un joc amb el que es pot treballar la lectoescritura i desperta la creativitat, m'agrada molt.

    ResponElimina
  4. Sóc Sergio de Cinquè A, volia dir que me van agradar molt els daus, perquè hem après a escriure amb més creativitat.

    ResponElimina
  5. Hola Sóc Maria de cinquè A, espere fer més activitats amb els daus, són molt divertits.

    ResponElimina
  6. Hola,sóc Alejandra.C de cinquè A. Jo crec que story cubs es molt divertit t'ayuda crear histories molt creatives.Espere que en classe pugam jugar més al joc stiry cubs.un pet

    ResponElimina
  7. Hola,som Nico i Ionut de cinquè A, mos a agradat molt el joc dels daus, esperem tornar a jugar.
    Adeù.

    ResponElimina
  8. Hola MCarmen som Joan i Marta story cubes es molt devertit fer histories amb ells.

    ResponElimina